Добре дошли! Вход | Регистрация

Как да разпознаем истинската розова вода?

Публикувано от в Лаборатория от природата на Feb 08, 2016 .

Всички сме чували, че розовата вода е прекрасен продукт за нашата кожа, но какво знаем за нея и процеса на получаването и.

Розовата вода НЕ Е оцветена в розово вода. Това е вода, в която трябва да има МАСЛО от роза. За това първо ще споменем розовото масло.

ЗАЩО БЪЛГАРСКОТО РОЗОВО МАСЛО Е СЪС СТАТУТ НА НАЙ-КАЧЕСТВЕНО?

Това се дължи на късмета, който имаме с Розовата долина-комбинация от климат, почви и дълголетна традиция в отглеждането на градините и производството. Българското масло е едно най-многокомпонентните етерични масла.Установени са повече от 300 компонента в него, което го прави изключително комплексно. Оттам и статута на българското розово масло- ценно и много търсено от световната козметичната индустрия. Приятната му миризма се дължи на гераниола, цитронелола и фениловия алкохол, които съдържа.

ИСТИНА ЛИ Е, ЧЕ МАСЛОТО ОТ РОЗА НЯМА СРОК НА ГОДНОСТ?

         Розовото масло е известно като продукт без срок на годност, когато се съхранява правилно.Трайността на маслото се дължи на балансирания му състав от восъци, алкохоли и микрокомпоненти. Именно на съдържанието на восък в цвета на растението се дължи търкулването на капчиците роса по повърхността на съцветието, водата не може да попие, той също така задържа мириса. Затова розоберът започва рано сутрин и продължава най-късно до обяд, преди розите да започнат да ухаят (за да се запази аромата) и преди да започнат да  губят маслото си.

 

ОТНОСНО ПРОЦЕСА НА ПРОИЗВОДСТВО на Розовата вода, вижте какво ни сподели ГЕРГАНА ЯКИМОВА -производител на натурални масла (Хелти Ойлс, България):

„Производството на розова водата не е сложен процес в своята същност. Той представлява извличане чрез пара на етеричните масла от листата на розата. След това парата се втечнява чрез охлаждане и се получава дестилат. След дестилацията, тъй като е по-леко, маслото изплува на повърхността подобно на каймак над водата. Дестилацията е важно да се прави в меден казан, за да се запази аромата на розата. Нашата розова вода се дестилира в меден казан и затова има толкова силен естествен аромат. Ние не извличаме маслото от нея и затова тя е изключително богата на розово масло и полезни свойства. Можете да го видите като малки частици. Ние сме малко бутиково производство и за нас е важно качеството, а не количеството. Точно затова водата ни е в стъклени прозрачни шишета, за да може да видите какво купувате. Освен това стъклото е единствения материал, който не взаимодейства със съдържанието в него и е абсолютно безвреден за човешкото здраве. Можете да замените всички конвенционални флорални води, лосиони за почистване  на лице и на грим, тоници за освежаване на лице с РОЗОВАТА ВОДА, нищо друго не ви е необходимо”

 ОТЛИЧИТЕЛНИТЕ ЗНАЦИ ПО КОИТО ДА РАЗПОЗНАЕМ ИСТИНСКАТА РОЗОВА ВОДА

 Истинската розова вода трябва да е прозрачна и бистра течност с типичен аромат.

Розовото масло има дълбок червеникаво-кафяв цвят и то ясно се вижда при разклащане на шишето във водата под формата на малки частици, които проблясват в ръждиво-златни нюанси. Реално розовото масло е ценната съставка в розовата вода.

Масова практика е след дестилацията да се извлича розовото масло от водата, тъй като то е изключително ценен  продукт, който се продава скъпо както на вътрешния пазар така и на външния. След извличане на маслото, често се добавят синтетични аромати, тъй като без масло водата губи аромата си и се разрежда допълнително за по-голямо количество и се продава като розова вода. Но реално този продукт няма никакви ценни свойства за кожата, защото самото масло носи цялата полезност на водата.

ПОЛЗИТЕ ОТ РОЗОВАТА ВОДА

Без значение дали кожата е мазна, суха или комбинирана, винаги може да включите розовата вода в бюти режима си.

         1. Подържа Ph баланса на кожата и контролира омазняването

         2. Има противовъзпалителни и антибактериални свойства, намалява зачервяванията на раздразнена кожа и капилярите.

3. Много добре почиства кожата, включително и запушените пори.

         4. Хидратира и ревитализира кожата, давайки и свеж вид

         5. Антиоксидантите в нея стягат епидермалните клетките, анти-ейдж действие

    6. Ароматът на розата доказано действа в посока на намаляване на безпокойството и напрежението.

УПОТРЕБА НА РОЗОВАТА ВОДА

Розовата вода има широка употреба:

         -за почистване на кожата

         -тонизиране

         -като добавка в кремове, маски, шампоани, балсами

         -напоен тампони се слагат върху очите, лягате и изчаквате тампона да изсъхне-прекрасно за зоната около очите, освежава докато си почивате

         -когато се чувствате напрегнати или уморени, втрийте малко в китките на ръцете, действа релаксиращо

Това е, избирайте истинската розова вода, ако желаете да се насладите на ползите.

п.п. Казват, че няколко капки върху възглавницата, помагат за по-добър сън. 

Проверено от пристрастените!

Свързани продукти:

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment:


 

×


 

×


 

×


 

×
×
×
×