Добре дошли! Вход | Регистрация

Синапеното масло-стойностното момиче

Публикувано от в Лаборатория от природата на Dec 21, 2015 .

Синапеното масло… до скоро не знаех почти нищо за него. Скромно представяно в пространството, дори не ти идва на ум да търсиш информация за него, а се оказа, че е изумително (връхлетя ме асоциация със скромните и стойностни девойки, не парадиращи със себе си, следователно извън светлините на прожекторите).

Ще обърна светлината към него, като разкажа първо как  впечатли мен, а след това характеристиките му.

Едно от нещата, които знаех за маслото, е че подобрява здравината и еластичността на капилярите, затова посегнах към него. Започнах да го втривам в кожата на лицето си всяка вечер. Първо, много ми допадна по-бързото му абсорбиране от другите масла, казах си „моята кожата иска точно това в момента” След няколко дни, видях, че спуканите капиляри не са с толкова наситен цвят, но това което ме изуми, бе факта, че като цяло кожата ми стана с абсолютно изравнен тен, доста изсветлена.

Сутрин, без значение от късния час на лягане, изглеждам супер свежа, без сенки под очите. Започнах да се наблюдавам по-обстойно и … ПЕТНАТА ОТ СЛЪНЦЕТО бяха ИЗЧЕЗНАЛИ!!! А тези, които са се сдобили с такива петна, и са се борили за тяхното премахване, много добре знаят за какво става въпрос. В този момент синапеното масло се нареди в челните редици на списъка ми с любими продукти.

Но да не си помислите, че изненадите спряха (също като стойностните момичета, когато ги опознаеш, продължават да те изумяват). 

синапено масло

Няма да влизам в подробности за мъките от запушването на носа ми, когато настина, и съпътстващите ги безсънни нощи и дни със зачервен нос.Тези дни усетих започващата хрема, в случая дължаща се на климатик (Мразя климатиците!!!), затова не взех мерки с лекарства.

Вечерта нанасяйки синапеното масло, масажирах областта на синусите, защото изпитвах тежест. Сутринта нямаше и помен от тежест. Не обърнах особено внимание, реших, че организмът ми се е справил. През деня, отново сблъсък с климатика, и отново неприятното усещане за започваща хрема. Вечерта повтаряне на чисто козметичната процедура с маслото, на сутринта отново като нова (като трябва да добавя, че през нощта си спя спокойно).

Започнах да се замислям, дали не се дължи на маслото, защото обичайно при наличието на тези усещания за хрема, вече трябва да съм с тежък синузит…и да, маслото е било. Доказателство: трети ден сблъсък със същия климатик, но вечерта не нанесох маслото…нощта беше ад, напълно запушен нос. В сутрешните часове, напълно изнервена от невъзможността да спя, не издържах, станах и нанесох от маслото в областта на синусите и ГОТОВО!!! Здравей, сладък сън.

Така освен в топ листата на козметичните ми продукти, синапеното масло (конкретно това на Хелти Ойлс) попадна и в списъка ми с натуралните лекове. Не е ли безценно?!

Сега сухата статистика:

Съдържа-витамин А,К,Р, В6, РР, D, Е, Каротин

При консумация- (В Русия, преди много години е наричано императорски деликатес.)

-насърчава растежа на организма и укрепва имунната система

- подобрява здравината и еластичността на капилярите

-играе важна роля в метаболитните процеси и синтеза на аминокиселини

-подобрява усвояването на въглехидрати, участва в тъканото дишане и има съдоразширяващо действие

-действа прекрасно на общото здравословно състояние на организма

-синапеното масло съдържа около 1.5 пъти повече вит. D от слънчогледовото масло и над 4 пъти повече вит.Е (витаминът на младостта)

Съдържа още букет от полезни елементи: магнезий, сяра, натрий, калий, калций, гликозиди, токофероли, фосфолипиди и синиргин, които не само подобряват обмяната на веществата, а и забавят процесите на стареене и помагат за смъкване на нежелани килограми.

Богато на природни антибиотици, поради което има бактерицидно и противовъзпалително действие.

В козметиката- подобрява циркулацията, уеднаквява тена, в  Индия широко използвано за масаж на скалпа, с цел сгъстяване, бърз растеж и здрав вид на косата

Като масаж- облекчава схващане и болки в мускулите, бронхит, синузит.

Със сигурност изпускам нещо, но ще се радвам, който познава това „момиче”, да разкаже още за достойнствата му.

ПРОВЕРЕНО ОТ ПРИСТРАСТЕНИТЕ! 

http://bioaddicted.com/Healthy-Oils-bulgaria-bioaddicted/naturalno-maslo-ot-sinap

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment:


 

×


 

×


 

×


 

×
×
×
×