Добре дошли! Вход | Регистрация

La Chinata (Ла Чината)

Публикувано от в Нови продукти на Aug 20, 2016 .

                    La Chinata (Ла Чината), Испания  

Компанията Ла Чината е един от водещите лидери на испанския пазар в производството на качествен екстра върджин зехтин. Постиженията на компанията не се ограничават само до създаване на гурме продукти, а се доразвиват и до собствена марка натурална козметика на базата на екологично чистия  зехтин, който произвеждат. 

НАЧАЛОТО 

Историята на Ла Чината води началото си от  1932г, когато предшествениците на испанците в планинския район Гата започнали да смилат маслините растящи в региона  в примитивни мелници, за да добиват масло от маслини. 

    

Маслините били слагани върху каменни плочи, за да бъдат стрити. Образуваните слоеве паста били отделяни и пресирани. Така се добивало маслото, което след това се декантирало (преливало), за се отдели от сместа от вода и остатъци от маслини.

В НАШИ ДНИ 

Ла Чината разполагат с най-напредналите смилачни и пресиращи системи, продължавайки  същевременно да запазват изцяло механичния процес на добиване на масло. По този начин се достига до по-голямо количество екстракт, по-чист и контролиран начин на добиване-с оглед гарантиране качеството на зехтина. 

Следвайки традицията на древните цивилизации в употребата на ценното масло, Ла Чината разработват  широк обхват от козметични продукти, базирани на естествените качества на студенопресования зехтин.  

Широкият опит на четири поколения в производството на екстра върджин зехтин, осигурява на Ла Чината необходимите познания за този продукт и използването му по най-ефективния начин в козметичните компоненти.

ЗЕХТИНЪТ НА ЛА ЧИНАТА

Зехтинът на Ла Чината се характеризира основно с четири  фактора: 

-          цвят-наситено жълто със зелени отенъци

-          вкус-характерен

-          аромат –на зрели плодове

-          ниско съдържание на мастни киселини

Плодовете които се добиват в района са чисти и здрави. Берат се само при достигане на  необходимата зрялост. С тази система на подбор, Ла Чината гарантира зехтин екстра върджин с високо качество, който след това се използва в продуктите. 

КОЗМЕТИЧНИТЕ ПРОДУКТИ НА ЛА ЧИНАТА 

Формулите на козметичните продукти на Ла Чината са на натурална основа. Естествено  със съдържание на Екологичния Екстра Върджин Зехтин, преимуществата на който  са познати и използвани още  в древната средиземноморска цивилизация. 

Благодарение на високото съдържание на полифеноли и витамин Е, маслото от маслина е силно антиоксидантен продукт, който хидратира в дълбочина и предпазва от външните климатични агресори, провокиращи преждевременно състаряване на кожата и косата. Освен зехтина, в козметичните продукти на Ла Чината се използват екстракти и есенциални масла от растения и плодове(кора на грейпфрут, листа на маслина, лоза, розмарин, здравец и др, ) и термални води. Нежните формули правят козметиката подходяща за всеки тип кожа. 

ФИРМАТА ЛА ЧИНАТА 

Седалището на  Ла Чината се намира в Пласенсия, град в провинция Касерес, автономна област Екстрамадура в югозападна Испания. 

Последната година фирмата реализира  12 милиона евро годишен оборот. В допълнение от експорт - около 10%.
Годишно произвежда 6 милиона литра масла (средно 2,5 милиона литра зехтин екстра върджин и 3,5 мил. л. масла от семена). Обемът на производство нарежда Ла Чината в списъка на ТОП 10 на най-големите испански производители в този пазарен сегмент. 

ЛА ЧИНАТА ПО СВЕТА

Освен в голяма част от Испания, към днешна дата фирмата е позната  в 21 държави. По-голямата част в Европа- Франция, Германия, Финландия, Норвегия,  но също така в Америка и Азия. В последните години с експанзия на Руския, Украинския и Китайския пазар. 

Париж, Франция     

Марбея, Испания

Политиката на фирмата в позиционирането  на  магазините е да бъдат  винаги добре ситуирани.  В последните години, освен насочване към големите търговски центрове, за улеснение на клиентите на Ла Чината, фирмата разширява своята дейност и он-лайн. 

ЛА ЧИНАТА В БЪЛГАРИЯ 

В България бързо, лесно и удобно можете да поръчате вашият козметичен продукт с екологичен екстра върджин зехтин на ЛА ЧИНАТА единствено в он-лайн магазин Bioaddicted.com   

     

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment:


 

×


 

×


 

×


 

×
×
×
×