Добре дошли! Вход | Регистрация

Не пренебрегвайте устните си!

Публикувано от в Козметика на Jul 05, 2016 .

Ако сте някой, на когото изобщо му пука за кожата - нейното здраве, нейния младежки вид- вие със сигурност сте от тези, които използват слънцезащитни продукти ревностно. Това си е ясно. Но дори и да сте обсебени от нансянето на SPF продукти всеки ден (браво на вас, вие сте осъществената мечта на дерматолозите!), голяма е вероятността  да забравяте някои ключови и  силно уязвими от слънцето места, като  ръцете и устните.

Ръцете са първите, които показват признаците на остаряването. Защо това е така ВИЖ ТУК.

Сега да обърнем внимание на устните. С общото стареене, устните също губят своята еластичност, в резултат на това се обeзцветяват и образуват бръчки. Спецификата на живота също има значение, като пушенето и атмосферните условия. 

Основен  фактор за стареенето на устните си остава слънцето. Те, както и ръцете, се намират под прякото въздействие на ултравиолетовите лъчи всеки ден. Затова защитата им е задължителна.

UVA –лъчите увреждат по-дълбоките тъкани и следите от това увреждане не се проявяват веднага, а на по-късен етап.

UVB –лъчите предизвикват незабавно изгаряне и дразнене на кожата.

И двата типа лъчи ускоряват процесите на стареене, тъй като разрушават колагеновите и еластиновите влакна и лишават кожата от хиалуроновата киселина.  За това, не само когато сме на плаж, а дори  при разходка в града или планината, силно се препоръчват продукти, предпазващи тънката кожа на устните.

При използване на блясък за устни или червило, преди това може предварително да се нанесе слънцезащитен продукт.

От Bioaddicted.com препоръчваме БАЛСАМ ЗА УСТНИ С SPF 15 на La Chinata – овлажняващ, съдържащ рициново масло и екстракт от маслина, водоустойчив и немазен. 

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment:


 

×


 

×


 

×


 

×
×
×
×