Добре дошли! Вход | Регистрация

Суетност или информираност е мъж да се грижи за лицето си?

Публикувано от в Лаборатория от природата, Бюти режим на Feb 24, 2018 .

По презумция у нас се счита, че мъжете които се грижат за кожата на лицето си просто са много суетни или дори са обвинявани в липса на мъжественост... В Bioaddicted.com не мислим по този начин. За нас това означава информираност, познание за личното здраве и хигиена.

Представете си  14-15 годишни тийнеджъри.  В повечето случаи хормоните видимо трансформират сладкото момченце в младеж, с не особено добре изглеждащо лице. Появяват се пъпки, и видът на лицето изглежда някак мърляв (силна дума, но това е усещането). Близка позната сподели един ден: "В пубертета моят син сякаш погрозня. Успокоих се когато видях, че и другите момчета от класа изглеждат по този начин. Всички някак пъпчиви… Явно е от възрастта".

Да, от възрастта е, но няма нужда „погрозняването“ или „мърлявия вид“ да се случват. Въпрос на хигиенни навици е. Когато се предприеме правилната грижа, нещата придобиват съвсем друг облик. Още повече, можем да парираме тежки акнета, водещи до грозни белези и до понижаване на здравословното самочувствие, което един мъж трябва да има.

А сещате ли се за мъжете с бради. Едни, следващи популярната модна тенденция в момента. Други, спестяващи си досадното бръснене всяка сутрин. Непознавайки начините за почистване на лицето, тези мъже рискуват да се сдобият с проблемна кожа (лющеща се, акнеична и т.н.), и отново онова усещане за нечистоплътна визия.

Не се изискват много усилия или много средства, да предпазим нашия син или любим мъж от кожни проблеми и да запазим красотата на лицето му. Това важи и за нас, и за дъщерите ни, но сега говорим за мъжката половина.

Най-лесният начин, който можем да предложим от Bioaddicted.com за грижа към мъжкото лице, е само в две стъпки. Естествено, начинът е проверен -действа:

 1. ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО С ГЪБА КОНДЖАК (специално направена за джентълмени от The Konjac Sponge Co) 

           

 • - почиства порите от натрупаната мърсотия през деня
 • - почиства натрупания себум през деня и нощта
 • - регулира Ph- то на кожата
 • - регулира омазняването при мазната кожа
 • - хидратира сухата кожа
 • - не дразни чувствителната кожа
 • - подхранва с минерали и витамини
 • - премахва черните точки

Сега добавяме и БРЪСНЕНЕТО

При бръснене, освен всичко по-горе изброено, какви ползи още се получават:

 • - почиства се и околокосмения фуликул, най-трудно достъпното място при наличие на брада
 • - използването на Гъбата Конджак вместо четка за бръснене, заедно с предпочитаното пенително средство, позволяват оптимално достигане на бръснача до кожата => съответно по-гладко бръснене, благодарение на плътната пяна, образуваща се от порестата структура на гъбата

 

По комфорт и удовлетвореност при бръснене, експертите сравняват ГЪБАТА КОНДЖАК с четка за бръснене с естествен косъм, но с гъбата получавате много повече.  ( Гъба Конджак-джентълмен  ВИЖ ТУК)

 1. ПОДХРАНВАНЕ С НАТУРАЛНО МАСЛО

След почистването с Гъбата Конджак, като втора стъпка е използването на чисто натурално студенопресовано масло.  Асоциацията с мазно масло може да ви се стори неприятна. Не се притеснявайте, подходящото количество качествено масло попива бързо в кожата, без да оставя мазни следи.

   

Тъй като всеки един човек е индивидуален, добре е първо да се избере подходящото масло. Най-общо, дали ще се използва за суха, смесена или мазна кожа, има ли наличност на акне и т.н. След това е добре да се тестват няколко вида, докато изберете това, което усещате най-добре върху кожата си – отново повтаряме, всички сме индивидуални.  ВИДОВЕ МАСЛА ВИЖ ТУК

 - Освен подхранването на кожата с много витамини, маслата овлажняват кожата, регенерират я, изглаждат и лекуват.

 - Същото се отнася и за грижата за брадата. Маслата омекотяват косъма, овлажняват го, подхранват го, придават лъскавина.  

И така само с две стъпки, мъжете (и малките, и големите) ще имат здраво и чисто лице, а любителите на брада ще имат поддържана такава. Освен това, като бонус, тези в зряла възраст ще забележат, че са видимо подмладени, а по-младите със сигурност ще отложат остаряването на кожата си.

Лесно и полезно! Не излишна суета, а познание за лична хигиена!

      

 

Свързани продукти:

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment:


 

×


 

×


 

×


 

×
×
×
×